Rosengård vidare i CL – Marta med hattrick

Uppdaterad 2015-11-20 | Publicerad 2015-11-19

Utbytt skadad i första mötet.

I hemmareturen mot Verona var Marta tillbaka – och sköt sitt Rosengård vidare till kvartsfinal i Champions League med sitt hattrick.

Nu hade Rosengård visserligen inte kniven mot strupen inför returmötet med italienska Verona efter en 3-1-seger i den inledande bortamatchen.

I den matchen fick lagets stjärna Marta en smäll på foten och byttes ut.

Efter några lugna dagar var brasilianskan tillbaka med besked.

Men det var faktiskt Verona, med svenska målvakten Stéphanie Öhrström, som tog ledningen 20 minuter in i matchen.

Bélanger med första målet

Efter att Josée Bélanger sedan kvitterat i den första halvleken såg Martas hattrick och ett Verona-självmål i den andra till att det blev en storseger, 5-1.

För kanadensiskan Bélanger var matchen den sista i klubben, som hon kom till i somras i en temporär lösning.

– Jag är väldigt nöjd och stolt över det jag fått vara med om, säger 29-åringen till sydsvenskan.se.

– Jag är framför allt glad att vi kunde göra många mål idag och jag tycker att det var ett bra sätt att avsluta säsongen på. Vi visade att vi kunde hålla i bollen, spela med snabba kombinationer och samtidigt ha bra fart på kanterna.

Rosengård gick vidare till kvartsfinal med totalt 8-2 och gör därmed bland annat Paris Saint-Germain – med Kosovare Asllani, Lisa Dahlkvist och Caroline Seger – Nilla Fischers Wolfsburg och Lotta Schelins Lyon sällskap i kvartsfinalerna.