”Mamma Mia – vilket mål”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-11-20

Fabio Capello: "För banalt att bara kalla det underbart"

trollgubben Efter konststycket mot Roma hyllas Zlatan Ibrahimovic i italienska tidningar idag. Turinbaserade Tuttosports förstasida pryds av rubriken "Ibra incanta", som betyder "Zlatan förtrollar". Juventus körde över Roma fullständigt och vann till slut det prestigefyllda mötet med 4-1, efter två mål av Trezeguet och ett vardera av Zlatan och Nedved.

Zlatans drömmål trollbinder hela Italien.

I dag hyllas "Ibras" fantastiska prestation av en enig presskår - och hjälten var minst lika betagen när han intervjuades efteråt.

- Mamma mia. Ett underbart mål, utbrast han efter 4-1-segern borta mot Roma.

Capello - nöjd med Zlatan och Trezeguet - Juventus vassaste anfallsvapen.

I en hel vecka har de båda lägren smutskastat varandra. Men det som skulle bli en hård och tät hatmatch förvandlades till en ren uppvisning av Juventus.

Och i centrum fanns som vanligt Zlatan Ibrahimovic. Det var "Ibra" som avgjorde med sitt 2-0-mål tio minuter in på den andra halvleken.

Klackade över Kaffour

Men det var inte lika mycket vad han gjorde som hur han gjorde det. En djupledsboll från Emerson. Men i stället för att ta emot bollen klackade Zlatan den över sig själv och Roma-backen Samuel Kuffour.

"Ibra" tog sen själv hand om bollen, drev den framåt och drog in ett skott i nättaket bakom en chanslös Doni i Romas mål.

Efteråt hyllades "Ibra" från alla håll. Juventus-tränaren Fabio Capello var en av dem som öste beröm över guldbollenvinnaren:

- Att kalla Zlatans mål för underbart vore banalt. Det finns inte ord för att beskriva det han gjorde.

Strax efter slutsignalen blev Zlatan intervjuad av tv-kanalen Sky, och trollkarlen fattade inte själv riktigt vad han hade ställt till med.

- Mamma mia, utbrast han.

- Ett underbart mål, jag tror knappt det är möjligt.

"Ibra" fortsatte sedan att berätta om Juventus prestigeseger.

- Vi vinner matchen och det är mycket viktigt. Vi gör en stor andra halvlek. Det är underbart att få vinna i Rom på det här sättet. Sist vi var här var det en hård och ful match, säger Zlatan, som också passade på att hylla domare Paparesta för hans stabila insats.

Inför matchen lyfte flera italienska tidningar fram duellen mellan lagens stora artister. Zlatan mot Francesco Totti. Men trots att Totti fick tröstmåla från straffpunkten på sluten vann Zlatan en förkrossande seger. I dag är det "Ibra" som pryder tidningarnas förstasidor. Turinbaserade Tuttosport har rubriken "Ibra incanta".

Zlatan förtrollar, medan Totti får sörja över förnedringen.

Förkrossad

Romas store son var förkrossad efteråt. Hans "mister" Luciano Spaletti tog sig tid att prata med pressen.

- Zlatans mål avgjorde. Vi skulle agerat bättre i det läget och det är en stor skam, eftersom vi var bästa laget i första halvlek. Psykologiskt var 2-0-målet en stor smäll, och alla visste att det skulle bli nästintill omöjligt att vända mot ett lag som Juventus.