Vann seriefinalen – stormar mot ligatiteln

Stor hjälte? Lionel Messi – som gjorde sitt 600:e mål i proffskarriären.

– Han är överlägset den bäste spelaren vi får se i världen, säger Bojan Djordjic i Viasat.

Real Madrid har varit avhängt sedan en tid tillbaka men ett pånyttfött Atlético Madrid har sprattlat till och skapat spänning i La Liga igen.

Frågan är om Barcelona dödat den nu?

I söndagens seriefinal satte man ner foten, tog hem segern – och ökade poängavståndet till åtta poäng.

Detta efter en ny uppvisning av Lionel Messi.

”Från en annan planet”

I den 26:e minuten gav han ”Barça” ledningen med sitt 24:e ligamål för säsongen – och 600:e totalt i proffskarriären.

Det var en fenomenal frispark som fick världsmålvakten Jan Oblak att framstå som en dussinspelare.

Efteråt valde Viasat-experten Bojan Djordjic att ta till stora ord.

– Messi är överlägset den bäste spelaren vi får se i världen. Jag brukar säga att resten av spelarna är mänskliga, sen kommer han (Messi) från en planet vi andra inte vet om, säger Djordjic.

Iniesta skadad

I den andra halvleken steppade ”Atléti” upp och jämnade ut matchbilden, men Barcelona höll undan och vann med 1-0 och kopplar därmed ett rejält grepp om ligatiteln med elva omgångar kvar att spela.

Enda smolken i glädjebägaren var att lagkapten Andrés Iniesta tvingades kliva av med skada i den 36:e minuten.