Uppdaterad 2016-06-26 | Publicerad 2016-06-25

Sent avgörande fällde Kroatien

Somnade du under Kroatien-Portugal?

Lugn, du missade ingenting.

Ricardo Quaresma avgjorde åttondelsfinalen efter 117 minuters spel utan ett enda skott på mål.

– Det här är ett underbart ögonblick, säger 18-åringen Renato Sanches.

Det fanns höga förväntningar på åttondelsfinalen mellan Kroatien och Portugal. Men den skulle kunna sammanfattas i ett enda, utdraget zzzzzzz.

Kroatien, som varit ett av EM:s bästa lag så här långt, lyckades inte skapa några farliga lägen under ordinarie tid. Portugal, anförda av Cristiano Ronaldo, var lika ofarligt och kom inte närmare än till en möjlig straff i minut 65 då Nani sparkades ner.
Det var inte ett enda avslut på mål efter 90 minuter. Den nollan var intakt också efter första halvan av tilläggstiden. Då tröttnade till och med publiken på plats och buade ut lagen.

Fick jättelägen

Med fyra minuter kvar av förlängningen tände det äntligen till lite. Kroatien fick två jättelägen att ta ledningen, men det första inlägget nådde ingen kroat.

Det andra avslutet gick i stolpen.

I spelvändningen gick drev Renato Sanches upp bollen som via en snedträff från Nani landade hos Ronaldo. Hans skott ledde till en retur som Ricardo Quaresma nickade in till 1-0.

Kroatien hade en chans att kvittera på slutet, men Domagoj Vida lyckades inte få avslutet på mål.

Möter Polen i kvarten

Portugal är därmed klart för kvartsfinal mot Polen och efteråt ville reportrarna prata med matchens bäste spelare: den 18-årige inhopparen Renato Sanches.