Norrköpings allsvenska frossa

Norrköping hade möjlighet att så gott som bli klara för allsvenskan.

Istället förlorade de andra matchen i rad.

Henrik Larssons Landskrona fixade en utklassningsseger och klättrade därmed upp på kvalplats.

– Fantastiskt att vinna med 3–0 här borta, konstaterar tvåmålsskytten Fredrik Olsson till TV4 Sport.

Hade Norrköping kammat hem tre poäng mot Landskrona på fredagskvällen hade de i stort sett säkrat den allsvenska platsen till nästa säsong.

Men så roligt blev det inte på Nya Parken.

Trots att Landskrona fick tidiga skadeproblem och tvingades byta ut både backen Joakim Persson och målkungen Fredrik Karlsson i den första halvleken tog de ledningen.

Inövat mål

Amethyst Bradley Raleni slog en cross som Norrköpingsbacken Anders Whass klackade vidare till Fredrik Olsson som säkert satte bollen.

En inövad variant avslöjade målskytten till TV4 Sport.

– Ja, det var det. Vi gjorde den senast på träningen och då satt den, säger Olsson inför halvtidsvilan.

I den andra halvleken hoppades Norrköping tillföra mer tempo när de bytte in Christopher Telo.

Olsson gånger två

Istället gjorde Landskrona 2–0 i den 59:e minuten då Olsson tog på sig assistrollen och Raleni satte bollen i nät.

Nämnas bör att Norrköpings-målvakten Niklas Westberg bjöd på flera kvalificerade räddningar. Ändå tvingades han släppa in även 3–0, när Olsson återigen var framme i den 89:e minuten och fastställde slutresultatet.

Press på IFK

Seger innebär att Landskrona avancerar till kvalplatsen. Norrköping behåller serieledningen men blir nu pressade inför ligaavslutningen.

– Tuff match. De var bättre än oss på många grejer. Det har varit två tuffa matcher nu, säger Norrköpings Daniel Bamberg till TV4 Sport efter matchen.

Efter den här omgången återstår fyra omgångar innan superettan avgörs och de fyra topplagen ligger samtliga inom fem poäng.