Semifinalklara efter förlängningsrysare – får drömlottning

Publicerad 2018-03-18

FA-cup kvartsfinalen mellan Leicester och Chelsea blev en riktig rysare som gick till förlängning.

Då bytte Antonio Conte in Pedro som tackade genom att avgöra med huvudet.

Nu väntar Southampton i semifinalen.

Och i andra semin möts storlagen Manchester United-Tottenham.

Chelsea är klara för semifinal av FA-cupen efter att ha besegrat Leicester med 2–1 efter förlängning.

Antonio Contes mannar tog ledningen på King Power Stadium i den första halvleken när Alvaro Morata sprang sig fri och placrade in bollen bakom Kasper Schmeichel i hemmamålet.

Stormöte i semifinalen

Jamie Vardy kvitterade med kvarten kvar efter en tilltrasslad situation och tog därmed matchen till förlängning.

Där blev Pedro inbytt och efter ett par minuter nickade han in segermålet som tar Chelsea till semifinal.

När väl motståndaren skulle tas fram stod Chelsealegendaren Gianfranco Zola och Petr Cech för lottningen.

Där blev det klart att Chelsea får möta Southampton i semifinalen.

Det andra mötet blir en riktig stortmatch. Manchester United kommer möta Tottenham.

– När du har avancerat så här långt i cupen är varje match svår. Southampton har precis bytt tränare, men nu är det viktigt att vara glad och gå se fram emot en ny match på Wembley. Om du kan vinna en titel är det viktigt för en klubb som Chelsea, säger Antonio Conte till Daily Mail.

Semifinalerna kommer spelas den 21 och 22 april.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se FA-cupen på Kanal 5 och Eurosport samt fler höjdpunkter från FA-cupen på Eurosport.se