Dalkurd vann direkt efter uppehållet – befäster andraplatsen

Uppdaterad 2019-08-15 | Publicerad 2017-07-23

Dalkurd ångar på i superettan – med siktet inställt på allsvenskan.

Laget bortaslog IK Frej med 3–0 i första matchen efter sommaruppehållet och befäster sin andraplats i tabellen.

Både ettan Brommapojkarna och trean Helsingborg vann i superettan under lördagen, och satte möjligtvis lite press på Dalkurd.

Men Borlängelaget gjorde vad man skulle på Vikingavallen. Ett mål i första halvlek och två i andra betydde tredje raka segern.

Ahmed Awad satte 1–0 efter 25 minuter innan Ammar Ahmed ökade på till 2–0 i den 65:e minuten. Ahmeds mål var av det finare slaget, en välplacerad frispark med högerfoten.

Fem poäng före tvåan HIF

Rawez Lawan fastställde slutresultatet till 3–0 strax innan domaren blåste av matchen.

Med halva serien spelad är Dalkurd, som så sent som 2005 spelade i division 6, tvåa och på god väg mot allsvenskan. Suveräna BP är fem poäng före medan HIF är fem poäng bakom.

För IK Frej ser det desto tyngre ut. Täbylaget är fortfarande nästjumbo i superettan, med bara 10 inspelade poäng på 15 matcher.

Upp till Norrby på kvalplatsen är det fem poäng.

I söndagens andra superettanmatch utklassade Värnamo Syrianska med 5–1 på bortaplan.