Bilić sparkad – han påstås ta över direkt

Av: Martin Tolén, Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: EDDIE KEOGH / X01801

West Ham har inlett Premier League blytungt.

Och 4–1-förlusten mot Liverpool var droppen – nu får Slaven Bilić sparken, bekräftar klubben på sin hemsida.

Nu väntas David Moyes leda laget resten av säsongen.

West Hams säsongsinledning har varit allt annat än bra.

Klubben har åkt på blytunga smällar som 4–0-förlust mot Manchester United i premiären, 0–3 hemma mot nykomlingen Brighton och i lördags föll laget med 4–1 hemma mot Liverpool vilket gör att West Ham parkerar på nedflyttningsplats efter elva spelade omgångar.

Och nu har tränaren Slaven Bilić fått sparken, bekräftar klubben på sin hemsida.

”West Hams ordförande och styrelse skulle vilja rikta ett stort tack till Slaven och hans team för deras tjänster under de senaste två och ett halvt åren, men tror att en förändring är nödvändig nu för att klubben ska kunna gå framåt och vara i linje med klubbens ambition”, skriver West Ham i ett uttalande.

”Var mer än ett jobb”

På väg bort från klubbens träningsanläggning Rush Green blev Bilić stoppad av engelska medier och kommenterade sitt avsked.

– Jag är ledsen och besviken, men inte på klubben. Det finns inget agg. Med tiden är jag säker på att jag kommer att vara nöjd med mitt jobb här, säger kroaten enligt Daily Mail.

Under sin debutsäsong i West Ham, säsongen 2015/16, tog klubben en stark sjundeplats. Men därefter gjorde West Ham en betydligt sämre säsong i fjol och landade efter en långt gången nedflyttningskamp på elfteplats i tabellen.

– Mot slutet handskades vi med det där riktigt bra, slutade i mitten av tabellen. Men sedan hoppades vi att vi skulle kunna ta steget redan från start denna säsong och det gjorde vi helt enkelt inte. Som det är i många klubbar i Premier League och runt om i Europa är det tränaren som får betala priset.

Samtidigt väljer Bilić att påpeka att han inte klandrar supportrarna.

– Supportrarna var briljanta från start till mål, och det kände jag verkligen, sa Bilić som även representerade West Ham i ett knappt år under spelarkarriären.

– Det är inte bara ord. För mig var detta mer än ett jobb, det var mer personligt tack vare min relation till klubben.

Moyes kan ta över

Daily Mirror skriver att kroaten, som tog över West Ham sommaren 2015, fick beskedet av West Hams klubbledning efter ett möte under måndagsförmiddagen.

Foto: Daniel Hambury / TT / NTB Scanpix
Ersättaren ska redan vara på plats.

Och enligt flera engelska medier är ersättaren redan på plats.

Förre Everton- och Manchester United-tränaren David Moyes sägs ha erbjudits ett sex månader långt kontrakt och väntas leda laget resten av säsongen.

Moyes har efter den misslyckade tiden i Manchester United även lett Real Sociedad och Sunderland med misslyckade resultat som lett till att han fått lämna klubbarna i förtid.

”Klubben letar efter en ny tränare som kan ta West Ham framåt och ett offentliggörande av Bilić ersättare väntas göras under de kommande dagarna”, skriver West Ham på sin hemsida.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.