Ingen anfallskris i The Blues

Didier Drogba, 36, kan än.

Skyttekungen Diego Costa, 26, avstängd.

Då klev ersättarna fram i Chelsea.

Didier Drogba, 36, visade att målsinnet finns kvar när serieledarna körde över Tottenham med 3-0 i Londonderbyt.

Fortsatt obesegrade i Premier League.

Chelsea håller den blå fanan högt och mot Tottenham på Stamford Bridge fick hemmalaget en behaglig resa, även om gästerna i form av Harry Kane hade två riktigt vassa målchanser.

Men Tottenham, som inte vunnit på Stamford Bridge sedan 1990, såg skärrade ut när tabellettans lagmaskin mullrade igång. Eden Hazard inledde målskyttet i den 19:e minuten och sedan bjöd ”Spurs” på ytterligare ett mål.

– De startade bättre än oss och borde ha gjort ett mål innan oss, men efter vårt första blev vi mer stabila och fick självförtroende att kontrollera matchen, säger Chelsea-tränaren José Mourinho till BBC.

Målvaktstavla av Lloris

Hugo Lloris skickade iväg en felriktad spark som landade rakt i gapet på Chelseaspelare. Oscar serverade Didier Drogba, ivorianen visade prov på styrka, och stötte in 2-0.

– Vi är ett väldigt ungt lag. I dag kan du se det, vi har en ung trupp som behöver erfarenhet, vi gjorde misstag, säger Mauricio Pochettino, manager i Tottenham.

Solida bakåt

Chelsea hade full kontroll på matchen och visade att laget inte står och faller med avstängde skyttekungen Diego Costa. I andra halvlek luftade Chelsea-managern José Mourinho strikern Loic Remy när Drogba byttes av. Fransmannen kom in i den 67:e minuten och sex minuter senare hade anfallaren fastställt slutresultatet till 3-0. Serieledarna, på 36 poäng, har nu spelat 441 minuter utan att ha släppt in ett mål.

– Jag är riktigt glad över poängen, vår insats och spelarnas kämpaglöd, säger Mourinho.