Dubbla smällar när Barça tappade poäng

Publicerad 2017-12-02

Barcelona tog emot Celta Vigo med målet att sätta press på Valencia i La Liga-toppen.

Men Celta chockade Barcelona två gånger om, och matchen slutade 2–2.

Gerard Piqué blev syndabock för hemmalaget när han missade öppet mål med kvarten kvar.

Celta Vigo chockade Camp Nou halvvägs in i första halvlek.

Ter Stegen i Barçamålet stod först för en drömparad på Maxi Gómez avslut, men kunde inte göra något åt returen när Iago Aspas tryckte in 1–0.

Repliken var blixtsnabb av Barcelona, och Lionel Messi kvitterade efter bara ett par minuter.

Piqué missade drömläge

I andra halvlek var det omvänt. Luis Suárez gjorde 2–1 för katalanerna med timmen spelad – men då kom nästa bakslag.

Maxi Gomez fick chansen efter ännu en pass från Aspas – och till skillnad från vid första målet kunde ter Stegen inte göra något åt Gómez skott.

Gerard Piqué fick sedan chansen att frälsa hemmalaget med kvarten kvar att spela. Spanjoren fick öppet mål efter en pass från Messi, men avslutet satt i ytterstolpen.

Guidetti bänkad – igen

2–2 innebär tappade poäng för Barcelona och öppnar upp för höstens sensation Valencia. Vinner de sistnämnda mot Getafe under söndagen har de bara två poäng upp till katalanerna.

John Guidetti fanns med på Celtas bänk men fick – som så många gånger tidigare i höst – inte någon speltid.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se