Mästarna krossade ÖSK

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-06

Alexandersson tvåmålsskytt

Inga mästartakter i premiären. Hemma mot Örebro SK visade IFK Göteborg att de vill vara med och leka i år också. Det blev seger med klara 4–1.

– Efter 3–0 så kan vi spela ut, säger IFK-tränaren Stefan Rehn till PPV.

IFK Göteborg

Det var aldrig något snack om saken. IFK Göteborg körde över gästerna hemma på Nya Ullevi. Redan när Ragnar Sigurdsson nickade in 1–0 efter bara fem minuters spel så var kursen för matchen uttagen. De blåvita gjorde ingen stormatch, men det var stabilt.

– Efter målet kunde vi kontrollera matchen, säger Sigurdsson till PPV.

Bakläxa för ÖSK

Det var matchens andra mål som blev det mest omdiskuterade. En frispark av Niclas Alexandersson rakt framifrån gick rätt i mål. Linjemannen vinkade för offside eftersom Pontus Wernbloom sprang i bollbanan framför Peter Westman i ÖSK-målet.

– Om det är så att han påverkar Westman så är det ju offside, säger Magnus Kihlberg.

Målet som kom i den 43 minuten knäckte gästerna som aldrig orkade resa sig. I den andra halvleken kontrollerade IFK Göteborg matchen fullständigt Pontus Wernbloom kunde enkelt sätta 3–0 tre minuter efter paus och Niclas Alexandersson gjorde sedan sitt andra mål. För Örebro var det en rejäl smäll.

– Vi fick oss en läxa om hur man kan spela fotboll. Vi får lära oss av det här, säger tränaren Sixten Boström.