Straff räddade Roma

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-05

Guldstriden lever i Serie A

En chockminut höll på att kosta Roma segern hemma mot Genoa, men ett straffmål av Daniel De Rossi med tio minuter kvar räddade Roma. Striden om scudetton fortsätter.

Roma såg ut att vara på väg mot tre enkla poäng i den viktiga matchen mot Genoa. Rodrigo Taddei sköt 1–0 efter bara 14 minuter och när Mirko Vucinic bara tre minuter senare gjorde 2–0 hade Roma ett klart grepp om matchen. Ett grepp som stod sig till minut 58. Då vaknade Genoa till ordentligt.

Klantig tackling

Först kunde Rossi göra 1–2 från nära håll. Roma hade inte hunnit skaka av sig den chocken när Genoa kombinerade sig fram och Leon fick en jätteträff. Bollen borrade sig in i målvaktens vänstra hörn. Roma ryckte upp sig, skapade ett visst tryck och fick sedan hjälp att nå ända fram till tre poäng när en klantig tackling av Borrelio på Taddei gav Roma straff.

Så med tio minuter kvar klev Daniel De Rossi fram och sköt 3–2 med ett hårt och säkert skott. De tre poängen var nödvändiga för Roma som nu bara är en poäng bakom Inter. Zlatan Ibrahimovic och kompani har dock en match mindre spelad. Imorgon möter serieledarna Atalanta på bortaplan.