Tandvärk, skadad och otränad– då blev han hjälte

Publicerad 2011-08-08

Nymanns superinhopp: Alltid skönt med bra start

succéinhopp Peter Nymann fick en drömstart på Dif-karriären med ett mål och en assist mot Gais.

Skadad tå och tandvärk i veckan.

Ändå blev det supersuccé för Djurgårdens nyförvärv Peter Nymann. Med ett mål och en assist räddade han en poäng mot Gais.

– Alltid skönt med en bra start, säger Nymann till Sportbladet.

I fredags kunde Peter Nymann inte vara med på spelträningen. En ömmande tå och sviterna efter en penicillinkur för en tandinfektion gjorde han tveksam till spel mot Gais.

Men hans brokiga träningsbakgrund räckte till för en plats på bänken. Där fick han först se Gais göra ett tidigt 1–0 efter ett kollektivt svagt försvarsspel från hemmalaget. Sen gick Mattias Jonson sönder i vänster baksida med knappa tio minuter kvar av första halvlek och Magnus Pehrsson valde då att flytta fram Phillip Hellquist på topp och sätta in Nymann på hans högermittfältsplats.

– Peter kändes som den spetsigaste spelaren vi hade, säger Pehrsson.

Och han fick helt rätt.

”Ett lätt mål”

I 57:e minuten höll han sig framme på Kasper Hämäläinens nickretur och kvitterade matchen till 1–1.

– Ett lätt mål. Det är alltid bra att få komma i gång och få göra mål. Men jag hade gärna fått tre poäng i dag, säger den danske mittfältaren.

Fast utan Nymann hade det förmodligen inte blivit några poäng alls. I matchens första övertidsminut hittade hans inlägg till Petter Gustafsson som kunde språngnicka in kvitteringen.

Men succén kommer alltså en dålig träningsperiod till trots och Peter Nymann är säker på att det finns mer att plocka ut.

– Jag tycker att jag stundvis visar vad jag kan, men klart att konditionen ska bli bättre så jag orkar mer.

Benen var lite geleaktiga efter löpningarna, säger han.

Nöjda med Nymann

Magnus Pehrsson var ”väldigt nöjd” med insatsen och lagkamraten Christer Youssef hyllade Nymann som en ”fantastisk fotbollsspelare”. Själv var nyförvärvet otroligt blygsam.

– Det är nog sån jag är. Nästa vecka är det någon annan som gör mål. Vi vinner och förlorar som ett lag. Jag är ödmjuk.

Men vi brukar sätta plus efter matchen, hur många tycker du att du är värd?