Wilton sköt AIK till Uefacupen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-08-30

Vidare efter 2-0 hemma mot Metalurg

Wilton Figueiredo gjorde båda målen mot Metalurg och sköt AIK vidare till Uefacupen.

AIK är klart för Uefacupens första omgång.

Tacka Wilton Figueiredo för det.

Brassen sänkte lettiska Liepaja Metalurg med två mål.

– Jag är i bra form nu, säger han.

AIK Fotboll

När AIK slog Malmö FF med 3-1 hemma i söndags gjorde Wilton Figueiredo två av målen och var en av planens bästa spelare.

På torsdagskvällen kopierade han den prestationen.

Norling starade med tremanna-anfall

Brassen låg bakom AIK:s avancemang till den första omgången av Uefacupen.

AIK behövde vända underläge 2-3 från det första mötet med lettiska Liepaja Metalurg och Rikard Norling ställde ett väldigt offensivt lag på banan med tre sydamerikaner – Lucas Valdemarin, Ivan Obolo och Wilton Figueiredo – på topp.

Men hemmalaget startade lite darrigt på Råsunda.

Metalurg hade ett par fina möjligheter att ta ledningen i första halvlek men AIK tog över efter hand.

Några minuter före halvtidsvilan krutade brassen in 1-0 efter ett snabbt och snillrikt AIK-anfall.

”Jag är i bra form”

Med drygt fem minuter kvar att spela av matchen punkterade han tillställningen definitivt med ett välplacerat skott i bortre burgaveln.

– Jag är i bra form och har gjort fyra mål på två matcher. Det är inte bara bra för mig utan för hela laget, säger Wilton till Viasat Sport.

Därmed är AIK klart för Uefacupens första omgång där storlag som Bayern München, Atlético Madrid, Galatasaray och Blackburn väntar.

– Vi vill spela i Uefacupens gruppspel, vi får se hur det blir i nästa lottning, säger Figueiredo.