IFK Göteborg har drabbats av ett tungt avbräck inför matchen mot Halmstad.

Niclas Alexandersson, som varit en av Blåvitts bästa spelare så här långt i allsvenskan, missar dagens match mot Halmstad på Nya Ullevi.

Alex är febersjuk.

- Hoppas det inte ska betyda så mycket, men det är en väldigt skicklig spelare, säger tränaren Stefan Rehn till PPV.

I stället spelar Pontus Wernbloom och Andres Vaques på Blåvitts innemittfält.

I den senaste matchen mot BP låg Alexandersson bakom segern med sin kanon som betydde 2-0.

Och som inte det vore nog.

Efter bara två minuter tog Halmstad ledningen med 1-0 på en hörna.

HBK flyttade in mycket folk i straffområdet och Emra Tahirovics hörna skruvade sig in i bortre gaveln. Den borde nog målvakten Bengt Andersson ha plockat.

Två minuter före paus slog Pontus Wernbloom in 1-1. Efter ett långt anfall och en misslyckad HBK-rensning drog Wernbloom till på volley. Inget särskilt hårt skott men bollen letade sig in i Magnus Bahnes bortre hörn.