Publicerad 2013-09-01

Ledningen i pausen tände hoppet för den allsvenska jumbon.

Sedan kom Norrköping in och slog sex spikar i Syrianskas kista.

6–1 (0–1) var dessutom i underkant.

I motsvarande match förra året upplevde Sharbel Touma några av sina roligaste minuter som allsvensk spelare. Syrianska vann på Nya Parken med 4–1 efter hattrick av Touma.

Det såg ett tag ut att kunna bli en ny rolig utflykt till Norrköping. Trots en rejäl snedträff. Men Rabi Elia dröjde sig kvar i straffområdet, slängde fram ett ben och så var Syrianska mot alla odds i ledningen.

Inte illa med tio man som så långt mest ägnat sig åt att hålla rent framför Dwayne Miller.

Norrköping hade haft mängder med möjligheter och i synnerhet två så långt. Christoffer Nyman skulle bara rulla in årets första allsvenska mål, då han kapades bakifrån av Suleyman Sleyman. Försvarsveteran fick rött kort och Norrköping straff.

Miller plockade enkelt Martin Smedberg-Dalences lama tillslag.

Nötte ned jumbon

Men Norrköping malde på och nötte metodiskt ned jumbon. Efter Andreas Johanssons kvittering kort efter pausen rullade Nyman in 2–1 ur nästan ingen vinkel alls.

Lars Krogh Gerson visade också (hur säker som helst vid 3–1) att det är han som ska slå straffarna i Norrköping. Smedberg-Dalence reparerade sin miss med volleyträffen till 4–1.

Syrianska imploderade.

Costaricanen Christopher Meneses prickade in 5–1, Bobbie Friberg da Cruz nickade in 6–1. Det kunde blivit betydligt mer än så.

Hösten blir inget annat än en enda lång, utdragen pina för Özcan Melkemichel och hans gäng.