Olssons delikatesser tog Halmstad över strecket

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-29

Två snygga mål gav HBK segern mot Kalmar

När AIK förlorade mot IFK Göteborg hade Halmstad guldläge att klättra upp över kvalstrecket.

Med två snygga mål signerade Marcus Olsson kunde HBK ta hem tre poäng mot Kalmar.

Olssons första mål kom i den 37:e minuten.

Precis som under hela matchen hade varit ensam uppe på topp och fiskat bollar. Nu nådde bollen honom och efter en ordentlig löpning avslutade han snyggt med tån och styrde bollen i mål precis vid den bortre stolpen.

Ett mål som Halmstad var förtjänta av och ett mål som gav laget självförtroende.

– Jag har försökt ligga på offsidelinjen hela matchen, förklarade Olsson till ppv i halvtid.

Sen reducering räckte inte

I inledningen på den andra halvleken var det dags igen för Olsson. En lång lyftning nådde fram till Olsson som därefter lobbade bollen över Petter Wastå i Kalmar-målet.

Kalmar kom med en reducering i den 84:e minuten genom Daniel Freire Mendes. Då vaknade Kalmar till liv och fick ordning på sitt spel. Men det var för sent. Matchen slutade 2–1 till Halmstad som nu klättrar förbi AIK i tabellen och petar ner de svenska mästarna på kvalplats.

– Otroligt viktig match för mig och laget, riktigt skönt med seger, konstaterar HBK-målvakten Robin Malmqvist.