Bajen skrällde i cupen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-01

Allsvenskans skyttekung blev mållös.

Superettans likaså - men Linus Hallenius passade fram till två mål när Hammarby skrällde till med 3-1 mot Denni Avdics Elfsborg i Svenska cupen.

Därmed är Elfsborg utslaget, medan Bajen är klart för kvartsfinal.

Elfsborg kom till Söderstadion som favoriter i fjärde omgången av Svenska cupen.

Visserligen hade Hammarby superettans skyttekung Linus Hallenius på planen, men Boråslaget hade allsvenskans skyttekung Denni Avdic.

Hammarbys succéspelare skulle dock vinna den kampen.

Bajen inledde bäst

Dock inte med några mål, men med två fina framspelningar i Bajens skrällseger.

Första kvarten tillhörde Hammarby.

Visserligen hade Mathias Florén en farlig Elfsborgsnick på en hörna i den sjunde minuten. Men bara minuten senare gjorde samme bortaförsvarare bort sig.

Sebastian Castro-Tello krånglade sig fram på högerkanten, gjorde bort både Florén och Martin Andersson och ordnade 1-0 till Hammarby.

Elfsborg kom dock in i spelet allt eftersom i första halvlek och Daniel Nordmark fick två jättelägen att kvittera.

Dessutom kom Andres Svensson i gång allt bättre på mittfältet. Men landslagsspelaren blev rejält utbuad på Söderstadion, efter en kollision med Hammarbymittfältaren Andreas Dahl.

Matchen var bara en halvtimme gammal när Dahl vred sig i smärtor, tvingades hoppa av planen på ett ben och sedan bars ut på bår.

I andra halvlek pressade Elfsborg på för en kvittering och hade också ett par riktigt vassa chanser, men det skulle bli Linus Hallenius som stal showen.

Igen.

Svensson klev av

Målkungen blev passningskung, först vid Petter Furuseths 2-0-mål i 68:e minuten och sedan med framspelningen till Castro-Tellos andra mål för kvällen bara minuterna senare.

Martin Ericsson reducerade för Elfsborg med fyra minuter kvar, men närmare än så kom aldrig gästerna som dessutom tvingades spela slutet av matchen med en man mindre.

Anledningen: Anders Svensson utgick med smärta i låret/höftböjaren när Elfsborg redan gjort samtliga byten.

– Han kände att det knäppte till, säger tränaren Magnus Haglund och Svensson själv fyller i:

– Förhoppningsvis är det bara en överansträngning. Det kändes onödigt att riskera något när det stod 3-0 till dem. Nu gör det lite ont, känns lite stelt.