Manchester Citys målnolla spräckt

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-09-19

2-1-seger och storskräll av West Ham

West Ham spräckte inte bara Manchester Citys nolla av insläppta mål.

De såg även till att skrälla med en 2-1-seger borta – och tog en trippel ingen lyckats med på 20 år.

– Vi spelade inte dåligt, men nu måste vi gå vidare, säger Kevin de Bruyne.

För de som inte håller på Man C var förhoppningen att West Ham skulle kunna stjäla någon poäng på Etihad Stadium för att inte hemmalaget skulle kunna göra ett tidigt ryck i toppen av Premier League.

De blev rikligt belönade.

Första insläppta målen

West Ham, som är bättre borta än hemma, fick full utdelning under första halvlek genom 1-0 (6) Viktor Moses (bakom tveksam Joe Hart) och 2-0 (31) Diafra Sakho efter en tveksamt tilldömd hörna.

Det var Manchester Citys första insläppta mål i säsongens Premier League efter att Joe Hart hållit nollan de fem första matcherna.

Nyförvärvet för 700 miljoner kronor, Kevin de Bruyne, tog in hemmalaget i matchen på tilläggstid av första halvlek med sitt 1-2-mål, hans första fullträff i Citytröjan.

Under den andra halvleken var det långa stunder spel mot ett mål där både Yaya Toure och Nicolas Otamendi hade fina lägen som antingen gick tätt utanför eller så stod storspelande Hammersmålvaken Adrián i vägen.

West Ham utmanar?

Trots exempelvis 13-2 totalt i hörnor stod sig 2-1 för gästerna tiden ut och skrällen var ett faktum. Manchester City kunde inte rycka loss ytterligare – och plötsligt har West Ham blivit ett lag som utmanar lagen i toppen.

– Vi visste att de skulle försvara sig med tio man och att vi behövde ha tålamod, men tyvärr lyckades vi inte göra det där andra målet, säger de Bruyne till BBC. Våra avslutningar var inte tillräckligt bra.

Premier League-ettan har fått grus i maskineriet och Kun Agüero hade ingen stor kväll i sin anfallsposition samtidigt som Manchester City har lånat ut anfallarna Stevan Jovetic till Inter (tre mål i Serie A) och Edin Dzeko till Roma (ett mål).

2-1-segern för West Ham innebär att Londonlaget blir första klubb som vunnit borta mot Manchester City, Arsenal och Liverpool under en och samma säsong sedan Everton lyckades med den bedriften säsongen 1995/96.