Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-09

Mattias Jonson kvalhjälte: Det har varit väldigt jobbigt

Djurgårdsspelarna sprang lättade omkring och jublade på Stadion i går. Men hjälten, den skadedrabbade Mattias Jonson, var märkligt lugn.

– Just nu är det mer lättnad än glädje, säger Jonson.

Segerskytt Djurgården fick som de ville när matchen gick till förlängning och en utvilad Mattias Jonson avgjorde.

Det såg mörkt ut för Djurgården inför matchen. Men planen var klar. Efter förlusten med 2–0 i första mötet var den att vinna med 2–0 i går för att neutralisera bort allt vad bortamålsfördelar skulle innebära.

– Vi ville få till förlängning och så avgöra där, säger Mattias Jonson.

Janne Tauer gjorde 1–0 efter en till synes misslyckad frispark där bollen till slut studsade fram till en fri Tauer. Tvåan kom sju minuter senare sen Hrvoje Milic ätit upp Filip Bergman vid hörnflaggan och serverat bollen till Christer Youssef.

Omdiskuterat mål

Och så slutligen trean i slutet av förlängningen. En situation som var omdiskuterad efteråt när Mikael Dahlberg kolliderade med målvakten Oscar Berglund.

– Jag kan inte svara på vad som händer, men jag tycker det är bra att han (domaren Martin Ingvarsson) inte blåser, säger Mattias Jonson.

Blev du förvånad?

– Jag vet inte, jag kan inte svara. Jag ser målvakten och Micke framför mig, och att det blir en kollision. Men sen vet jag inte om micke tar bort målvakten eller inte.

När planen rensats från publiken som sprang in efter slutsignalen hyllades laget högljutt. Och målvakten Pa Dembo Tourray bjöd på skönsång som ekade över hela Östermalm när han fick mikrofonen.

”Nära tårarna”

Gladast av alla såg tränaren Andrée Jeglertz ut att vara.

– Man är nära tårarna, det är så mycket som rinner av en. Framförallt har det varit väldigt jobbigt.

I onsdags hade Jeglertz ställt över Mattias Jonson med tanke på gårdagens match. Och i går kallade Jeglertz det för ett av säsongens bästa taktiska drag:

– Känslan var väldigt tydlig där. Om det finns en risk att vi bara får ut 20 minuter på konstgräset i Södertälje då har vi mer glädje av honom i dag (läs i går) och vi fick 120 minuter, det är rätt okej.

– Mattias betyder mycket för oss. Det är en tävlingsmänniska. Han är alltid den som på nåt sätt tar sig tillbaka. Det är starkt. Han har en enorm skalle.