Beskedet i natt: David Alaba ska opereras

Publicerad 2023-12-17

Det blev en dyrköpt seger för Real Madrid hemma mot Villareal.

David Alaba fastnade med foten, slet av korsbandet och nu väntar operation.

”Jag älskar dig, David Alaba”, skriver lagkamraten Toni Kroos på X.

Jude Bellingham gav Real Madrid ledningen hemma mot Villareal i den första halvleken när han knoppade in sitt 13:e mål för säsongen.

Därefter fick han se lagkamraten David Alaba bytas ut.

Österrikaren fastnade med foten i en motståndare och vred om knäet. Alaba fick hjälpas av planen samtidigt som det lade sig en otäck tystnad över Santiago Bernabeu.

”Alaba grät i omklädningsrummet”, uppger X-kontot LaLigaTV.

– Jag vill skicka ett uppmuntrande hälsning till David Alaba, vi är med honom och vi hoppas att det är så lindrigt som möjligt, säger Brahim Diaz.

Strax före midnatt kommunicerade Real Madrid ut att österrikaren hade slitit av korsbandet och att han kommer att opereras inom de kommande dagarna – och nu lär säsongen vara över.

Real har sedan tidigare bland annat Vinicius Junior, Eder Militao och Dani Carvajal på skadelistan.

I den andra halvleken tryckte hemmalaget in ännu en växel och sprang i från till hela 4–1.