Degerfors kollapsade i viktiga matchen

Kan bli ett stort antiklimax

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

För andra helgen i rad gick Degerfors miste om att säkra direktplatsen till allsvenskan.

Mot Gif Sundsvall förlorade man med hela 2–5.

– Gillar man inte att spela sådana här matcher har man inte på planen att göra om jag ska vara helt ärlig, säger Victor Edvardsen.

I två omgångar har Degerfors haft ena benet i allsvenskan.

Båda gångerna har man misslyckats.

Förra helgen klarade man inte av att säkra den allsvenska direktplatsen efter att ha förlorat mot AFC Eskilstuna med 0–2. Och mot Gif Sundsvall fick man en riktig mardrömsstart när Jamie Hopcutt gjorde 1–0 efter bara en minut.

”Det känns skit”

Degerfors arbetade sig dock in i första halvlek och gick till pausvila med 1–1 på tavlan.

Men i andra halvlek växlade Sundsvall upp och gjorde två raka mål. Visserligen reducerade Johan Bertilsson för Degerfors, men Gif Sundsvall gjorde två mål på två minuter med drygt tio minuter kvar och vann med hela 5–2.

– Det känns skit. Men nu är läget som det är, säger Degerfors anfallare Victor Edvardsen till Sportbladet.

– Vi kommer ut i andra och har chans på 2–1 men slarvar. Sen vänder det och det blir uppförsbacke igen. Då blir det tungt och vi släpper in lägen och kontringar som vi inte har gjort på hela året, säger han.

”För mycket nerver”

Varför blir det så?

– Det är en bra fråga. Det är väl många som har för mycket nerver. Jag kan inte prata för andra utan bara för mig själv, men gillar man inte att spela sådana här matcher har man inte på planen att göra om jag ska var helt ärlig, säger Edvardsen.

Får man den bilden att det är folk som inte gillar sådana här matcher?

– Det ser man ju på prestationen. Det är andra matchen i rad där det inte är bra för fem öre. Om jag ska vara ärlig så ska man rannsaka sig själv, jag också, och se vad man kan göra bättre. Det är en match kvar och sen går det inte att säga att det är nya tag – det är den matchen som gäller.

”Kan fetglömma att åka dit”

Jönköpings Södra vann hemma mot Trelleborg med 2–1 och därmed lever kampen om den sista direktplatsen till allsvenskan inför den sista omgången. Degerfors har just nu beslag på andraplatsen och är två poäng före Jönköpings Södra.

Degerfors möter jumbon Ljungskile på bortaplan i sista omgången.

– Om man tror att vi ska vinna med typ fem mål som senast så kan man fetglömma att åka dit, då kan man lika gärna stanna hemma. Om man inte är beredd att lägga ner jobbet så har man inte på planen att göra, säger Edvardsen.

J-Södra möter Akropolis på bortaplan och måste vinna för att ta direktplatsen.

– Det är kul. Det hade vi ju räknat bort. Bara hatten av för Halmstad som har varit starka. Däremot Degerfors, de har väl gjort 20 allsvenska intervjuer och nu har de fått fundera på annat. Intressant mentalt läge, säger J-Södras tränare Andreas Brännström i Dplay.

Halmstad har redan säkrat seriesegern och avancemang.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.