Patrik Karlsson Lagemyr långtidsskadad

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Patrik Karlsson Lagemyr skada var värre en befarat.

IFK Göteborg-stjärnan har nu opererats och blir borta en längre tid.

– Målet är att ”Paka” ska vara tillbaka till höstsäsongen 2021, säger klubbens fysioterapeut Calle Persson.

Det var i slutet av den första halvleken i söndagens match mot Örebro senast som Patrik Karlsson Lagemyr klev av med en skadekänning.

Nu står det klart att skadan var värre en befarat. IFK Göteborg skriver på sin hemsida att mittfältaren tvingats genomgå en operation och nu blir borta en längre tid.

– I dagsläget är det svårt att precisera exakt hur lång rehabilitering som krävs, men målet är att Paka ska vara tillbaka till höstsäsongen 2021, säger klubbens fysioterapeut Calle Persson.

”Ny tuff tid”

Vad det handlar om för skada vill klubben dock inte berätta.

– Nu börjar en ny tuff tid för Paka och vi kommer att hjälpa honom med allt vi kan. Vi ber alla att respektera Pakas situation och att han i dagsläget inte kontaktas av media för intervjuer. Tillsammans kommer vi att ta det steg för steg och finnas där för honom hela vägen, säger sportchef Pontus Farnerud till IFK Göteborgs hemsida.

Karlsson Lagemyr har tidigare haft två svåra knäskador och drog så sent som förra sommaren av korsbandet. Stjärnan var tillbaka när allsvenskan drog igång i juni och har fram till nu spelat alla 25 matcher varav 23 från start.

– Det har varit väldigt skönt och jag hoppas verkligen att det håller i sig. Man vill ju inte jinxa för mycket men det har känts bra hela vägen. Man får försöka se de positiva i det även om säsongen varit som den varit, sa han till GP inför matchen mot Örebro.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.