Zlatan Ibrahimovic och hans Manchester United åkte till Sunderland för att hämta hem tre poäng.

Svensken gjorde ett mål och en assist, och United vann klart med 3–0.

Gästerna fick också hjälp av Sebastian Larsson som drog på sig ett rött kort.

Tottenham, Manchester City, Liverpool och Chelsea vann alla i går.

Det innebär att en vinst för Manchester United borta mot Sunderland är ett måste för att haka på i striden om Champions League-platser. Ett United med fem förändringar från förra matchen, men på topp startar så klart Zlatan Ibrahimovic.

Och det dröjde bara en halvtimme innan svensken tryckte in 1–0 med ett riktigt klassmål för gästerna från Manchester, hans första skott i matchen.

35-åringen fick bollen vid straffområdeskanten med ryggen mot mål. Han höll undan försvararen, vände upp och sköt elegant in mål nummer 17 i ligan i den bortre burgaveln. Och mål nummer 250 sedan sedan han fyllde 30 år.

Rött kort till Sebastian Larsson

Med bara minuter kvar av första halvlek visade domare Craig Pawson upp det röda kortet för matchens andra svensk Sebastian Larsson.

I en situation på mittplan gick Larsson in med dobbarna först i två dueller, där den andra gav honom det röda kortet. 31-åringens första röda kort någonsin, på 278 matcher i ligaspelet.

– Tycker den är ganska klar, och framförallt onödigt av Sebastian Larsson att satsa så hårt på mittplan, säger Bosse Petterson i Viasats studio.

United vann enkelt

Nästan innan andra halvlek börjat kom nästa mål i baken för förre United-managern David Moyes Sunderland. Henrich Mchitarjan tog sig in i straffområdet och placerade in bollen vid bortre stolpen. Tungt för hemmalaget.

Med en man mindre lyckades Sunderland aldrig riktigt hota United och Marcus Rashford kunde sätta punkt för matchen i 90 minuten efter framspelning av Zlatan Ibrahimovic.

– Tre viktiga poäng. Vi har inte fått de poäng vi vill ha. Vi måste fokusera och tro på det och göra allt för att nå topp fyra, säger Ibrahimovic i Viasats sändning.

Är som Benjamin Button

– Ju äldre jag blir desto smartare verkar jag bli. Jag har sagt det tidigare, jag känner mig som Benjamin Button. Jag föddes gammal och kommer att dö ung, säger Ibrahimovic.

United har med en match mindre spelad nu fyra poäng upp till Manchester City på fjärdeplatsen.

För Sunderland ser det betydligt tyngre ut och Championship är nära. Inget mål på sju matcher och cementerade på sista plats.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se