Utbytt – då visade stjärnan sitt missnöje

Publicerad 2017-01-14

Arsenal hakar på i jakten på Chelsea.

Gunners övertygade med 4–0 borta mot Swansea – tack vare två självmål av hemmalaget.

Samtidigt visade åter Arsenalstjärnan Alexis Sanchez sitt missnöje efter att ha blivit utbytt.

Att Swansea har problem i botten av Premier League är mer än tydligt.

Efter att Oliver Giroud gjort 1–0 (38) borde kanske Swansea haft en straff, men domaren Michael Jones viftade avvärjande och buades ut av publiken på Liberty Stadium i paus.

Arsenal var mycket bättre, men fick extra hjälp från Swansea i den andra halvleken.

Bjöd på två självmål

Både 2–0 (54) och 3–0 (67) var självmål från ett darrigt Swanseaförsvar där Arsenals Alex Iwobi stod för skott och inspel som styrdes i mål av hemmaspelare.

Alexis Sanchez fastställde slutresultatet till 4–0 med sitt 14:e ligamål för säsongen och chilenaren klev därmed upp i delad skytteligaledning med Chelseas Diego Costa.

När Sanchez byttes ut i 79:e minuten markerade han dock tydligt sitt missnöje mot Arsenalmanagern Arsene Wenger genom besvärade gester. Anfallaren satte sig vid sidan om avbytarbänkarna och gömde besviket huvudet i en träningsjacka.

”Inga problem”

Efter matchen sa Wenger:

– Alexis Sanchez är inte skadad, han ville bara vara kvar på planen. Han är en viktig spelare för oss med sju assist och 14 mål. När vi leder med 4–0 finns det ingen anledning att ta risker med honom.