”Skulle prestera bättre än de som är där nu”

Zlatan Ibrahimovic öppnar för comeback i Serie A

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic är bra nog för en comeback i Serie A.

Det understryker 38-åringen med besked i en intervju med italienska Sky.

– Jag skulle prestera bättre än de som är där nu, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic kommer genom sin staty för all framtid finnas på plats i Malmö men för den riktige Zlatan är det mer oklart vad framtiden kommer att bjuda på.

– Kontraktet (med La Galaxy) löper ut i december och jag vet inte vad som kommer hända efter det datumet, sa Zlatan till italienska Sky i samband med invigningen av statyn på tisdagen.

”Jag är fortfarande avgörande”

Sky undrade sedan om 38-åringen fortfarande är bra nog för spel i italienska Serie A.

– 100 procent. Jag är fortfarande avgörande. I Italien och alla andra länder, sa Ibrahimovic som ändå inte utesluter en pension:

Zlatan spelade i Milan 2012.
Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN
Zlatan spelade i Milan 2012.

– Vi får se, det finns många saker att ta i beaktande både vad gäller fysiken och vilka möjligheter som finns. Men om jag kan komma till Italien skulle det inte vara något problem. Jag skulle prestera bättre än de som är där nu.

”Ville jobba med honom längre”

En av de som flörtat med Zlatan är Napolis tränare Carlo Ancelotti. Italienaren, som hade Ibrahimovic i Paris Saint-Germain 2012–13, sa nyligen att han skulle välkomna svensken till Neapel med öppna armar.

En kärlek som är besvarad.

– Jag har ett bra förhållande med Carlo, han är en otrolig tränare men framförallt en fantastisk person. Jag hade turen att få chansen att jobba med honom och lära känna honom som människa. Jag är ledsen att det bara varade i ett år, jag ville att det samarbetet skulle pågå så länge som möjligt eftersom jag var i en fantastisk period i min karriär och enligt mig gällde det även honom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.