Några ord med: Petter Wastå

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-11-03

...Kalmar FF:s målvakt, som fick vänta med guldfirandet sedan Elfsborg knipit sista chansen och ordnat 3–0 mot Halmstad.

Tre poäng – och åtta mål – är nu Kalmars försprång inför sista omgången.

TT: Såg ni matchen från Borås tillsammans?

– Ja, det gjorde vi. Men det blev ett snabbt slut på det hela. De flesta har redan gått hem, säger Wastå direkt efter slutsignal från en sportbar i Kalmar.

TT: Men det dröjde länge (74 minuter) innan målen började komma för Elfsborg. Började ni ställa in er på firande redan i andra halvlek?

– Nej, vi var nog rätt så förberedda på att det skulle bli så här. Innan matchen hade vi inte så stora förhoppningar, Elfsborg är starka på hemmaplan. Men Halmstad gjorde en bra första halvlek. Elfsborg kom in lite mer i andra halvlek, men så kändes det ändå som det skulle bli 0–0. Men sen kom ju en bra forcering för Elfsborg i slutet.

TT: Hur tänker ni nu inför sista matchen (mot Halmstad på söndag)?

– Vi laddar precis som vi alltid gör och ska åka dit och ta tre poäng. Vi kan inte ta ut någonting i förskott. Det viktigaste är att vi får fira, inte när firandet blir.

TT: 6–0 mot IFK Norrköping senast och guldet är i praktiken klart. Du hade inte mycket att göra i söndags?

– Nej, ska jag vara ärlig så var det ganska... kallt.