Tårfyllt farväl i Kalmar: ”I love all of you”

César Santín bjöd Kalmarpubliken på en värdig avslutning.

Mål, en kärlekshyllning – och strippshow.

– Det är med blandade känslor jag lämnar, säger han efter 3–2-segern mot Malmö.

Santín lämnar som bekant Kalmar för FC Köpenhamn efter kvällens match, men visade direkt att han ville avsluta på bästa sätt.

Redan i den 17:e minuten fälldes Santin av Christian Järdler i utkanten av straffområdet och domaren Stefan Johannesson tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Santín var lika bestämd från elva meter och rullade kallt in 1–0 bakom Jonas Sandqvist. När han firade lyfte han upp matchtröjan och visade upp en t-shirt med texten ”I love all of you” – en hyllning till publiken på Fredriksskans.

Tårar i ögonen

Efter en halvtimme utökade Patrik Ingelsten till 2–0. Efter flera dueller utanför Malmös straffområde vann Patrik Rosengren bollen och spelade fram Ingelsten som fri placerade in bollen bakom den utrusande Sandqvist. Och strax före paus kom även 3–0. Ett långt inkast från Rasmus Elm nådde fram till Ingelsten som nickade in bollen via stolpen.

I den 65:e minuten byttes Santín ut och hyllades med stående ovationer av publiken. En rörd Santín hälsade tillbaka med tårar i ögonen.

Rött kort för Johansson

Men Santíns kväll kunde ha slutat i fiasko.

Malmö reducerade till 3–1 via Ola Tovonen på straff. Och bara tre minuter efter att Santín blivit utbytt i den 65:e minuten spelade Toivonen fram Jonatan Johansson som rullade in 3–2.

I slutminuten var Malmö ruggigt nära att kvittera. Ola Toivonen nickade, Petter Wastå fantomräddade och Jonatan Johansson störtade på returen. Men Johansson träffade Wastå i stället för bollen och fick rött kort.

Kalmar höll undan och efter matchen bjöd Santín på strippshow. Plagg efter plagg kastades ut till publiken och Santín behöll bara skjortsen och kalsongerna på sig.

– Det känns riktigt bra att vinna matchen, men det är blandade känslor. Jag är både ledsen och glad över att jag flyttar, säger Santín till ppv.