Goitom räddade AIK:s gulddröm

Uppdaterad 2019-07-08 | Publicerad 2014-08-24

Henok Goitom är glödhet.

Anfallaren sänkte Häcken och räddade AIK:s guldhopp med sitt femte mål på fyra matcher.

– Med en sådan passning är det enkelt att göra mål, säger Goitom till C More.

AIK Fotboll

AIK jagar Malmö FF i toppen av allsvenskan. För att krympa avståndet behövde laget tre poäng mot Häcken.

Och det började bra.

Henok Goitom, som haft en bra chans tidigt i matchen, fick en ny i den 13:e minuten. Ibrahim Moro skickade upp en perfekt boll, som stjärnan tog ner på bröstet och satte till 1-0.

Anfallaren har nu gjort fem mål på de fyra senaste matcherna.

Carlgren stod för jätteräddning

Häcken hade ett superläge att kvittera med fem minuter kvar av halvleken. Först när Carlos Strandberg fick ett friläge och sedan när Patrik Carlgrens retur gick ut till Simon Gustafson, men Alexander Milosevic slängde sig och räddade. Nästa retur gick dock ut till Alexander Jeremejeff som hade så gott som öppet mål, men Per Karlsson räddade på mållinjen.

I slutet av den andra halvleken fick Häcken ett nytt jätteläge när Gunnar Heidar Thorvaldsson cykelsparkade bollen mot mål. Träffen var bra, men Carlgrens räddning var ännu bättre.

– Jag testade och fick en bra träff och han gör en fantastisk räddning. Tyvärr, säger Heidar Thorvaldson.

AIK tog tre viktiga poäng och är nu sju poäng efter Malmö FF.