Solomålet

Uppdaterad 2018-08-01 | Publicerad 2011-07-31

Sprang 60 meter mot sex försvarare

Pär Hansson räddade två jättelägen för IFK Göteborg.

Sedan löpte May Mahlangu omkring 60 meter mot sex försvarare och lyfte in segermålet i det bortre krysset när Helsingborg vann med 2-1.

– Jag gläds med May. Det är en fantastisk kille och en superperson, säger HIF:s andra målskytt Christoffer Andersson i Canal Plus.

IFK Göteborg

Strax innan halvtid gjorde Pär Hansson en jätteräddning när Tobias Hysén trodde att han hade gjort 1-0 för gästande IFK Göteborg. I andra halvlek blåste 25-åringen sedan även Stefan Selakovic på ett drömmål och Hysén igen, denna gång på ett friläge.

”Hansson bommar igen”

– Pär Hansson bommar igen. De har en väldigt bra målvakt och det ska de vara tacksamma för, säger IFK:s tränare Jonas Olsson.

Målvaktens jätteinsats tillät istället hemmalaget Helsingborg att avgöra matchen.

Först smekte Rasmus Jönsson fram en yttersidan till Christoffer Andersson i den 69:e minuten. Andersson gjorde inget misstag utan placerade iskallt in bollen i det bortre hörnet. – Det var en delikatess. Jag fick en perfekt passning och fick en bra första-touch och det var bara sätta dit den, säger Andersson i Canal Plus.

Hur känns det att Mays mål var ännu snyggare?

– Jag gläds med May. Det är en fantastisk kille och en superperson.

May Mahlangu fick bollen på egen planhalva och fick med sig två lagkamrater i kontringen när han satte fart. IFK Göteborg var snabbt hemma med sex spelare men blev passiva när 22-åringen fortsatte att driva framåt med bollen. Istället för att passa vände mittfältaren sedan bort en försvarare och lyfte mycket vackert in bollen i det bortre krysset.

”Det är kvalité”

– Det är sex blåvita mot tre och ändå lyckas han dra upp den i x:et. Det är kvalité, säger experten Jon Persson i Canal Plus.

Målet innebar seger med 2-0 och tre nya poäng till serieledaren, trots Tobias Hyséns sena reducering. HIF rycker nu ifrån till fyra poängs ledning i allsvenskan inför serietvåan Elfsborgs möte med trean AIK senare på söndagen.

– Det är nästan så att Blåvitt har de vassaste chanserna men vi dominerar spelet, säger HIF:s tränare Conny Karlsson.