Jonathan Woodgates debut för Real Madrid blev inte riktigt som han hade tänkt sig.

Trots Woodgates insats lyckades Real Madrid ta en viktig trepoängare.

Jonathan Woodgate hade ingen bra kväll mot Bilbao.

Woodgate värvades för ett drygt år sedan för dryga 180 miljoner kronor från Newcastle. Men en skada har hindrat honom från att spela.

På torsdagskvällen var det dags för debut från start – och helt bra gick det inte.

Efter 25 minuters spel gav han motståndarna, Athletic Bilbao, ledningen då han försökte nicka bort ett långskott från Joseba Exteberria.

Strax innan halvtid drog han på sig det första gula kortet efter en sen tackling på Bilbaos Carlos Gurpegi och efter 66 minuter skickades han av plan efter ett andra gula kort.

Men Real Madrids coach Vanderlei Luxemburgo försvarade sin mittback.

– Woodgate gjorde bra ifrån sig, med tanke på hur länge han varit borta, sade han enligt AP.

– Han hade otur med självmålet och utvisningen. Men han inledde bra och jag är säker på att Real Madrid har kontrakterat en stor spelare.

Innan det röda kortet hade Real Madrid lyckats vända matchen.

Robinho kvitterade och Raul gjorde 2-1 bara minuten innan Woodgates utvisning. Tre minuter efter utvisningen gjorde Raul ännu ett mål, 3-1, vilket också blev slutresultatet.

Segern ger Vanderlei Luxemburgo visst andrum efter två raka förluster. Laget har nu sex poäng efter fyra omgångar.