Publicerad 2016-03-13

Higuain gjorde matchens enda mål

Napoli hakar på Juventus i ligatoppen.

Higuain hakar på Ronaldo i jakten på guldskon.

Argentinaren gjorde matchens enda mål mot Palermo, med både Hiljemark och Quaison med från start.

Walter Novellino gjorde på söndagskvällen mot Napoli sin första match som tränare för ett krisande Palermo. Novellino gav både Oscar Hiljemark (utbytt i minut 81) och Robin Quaison (utbytt i minut 90) chansen från start. Men varken Novellino eller de båda svenskarna hade en särskilt bra dag på jobbet.

Napoli satte i högsta växel direkt och radade upp chanser mot Stefano Sorrentino i Palermos mål.

I den 20:e minuten revs Raul Albiol ned på en hörna och domaren pekade på straffpunkten. Straffen sköt Gonzalo Higuain in bombsäkert.

Delar med Ronaldo

Det var argentinarens 27:e mål på 29 spelade matcher under säsongen. I och med det så ligger han högst upp, på samma antal mål och poäng som Cristiano Ronaldo, i jakten på Europas guldsko.

Trots ett massivt spelövertag och mängder med chanser för Napoli stod sig 1-0 matchen ut. Napoli tog tre viktiga poäng i jakten på Juventus, som allt jämt behåller förstaplatsen i Serie A med tre poängs marginal.

Tyngre är det för Palermo, som nu inte har vunnit på sina nio senaste matcher.