Aubameyang tvåmålsskytt mot Stoke

Publicerad 2018-04-01

Trots nio tidigare försök har Stoke aldrig tagit poäng på Emirates.

Det skulle inte bli några poäng under det tionde besöket heller.

Två mål av Aubameyang och Lacazette under den andra halvleken sköt Stoke ytterligare ett steg närmare nedflyttning.

– Det är inte lätt att vinna efter ett landslagsuppehåll. Vi gjorde ett bra jobb, säger Aubameyang.

Stoke har en tung säsong bakom sig och ligger fast förankrat under nedflyttningsstrecket. Inför matchen mot Arsenal hade gästerna inte vunnit på sju raka matcher. Och med den dystra mardrömssvit laget hade på Emirates, med nio raka matcher utan poäng, var det inte mycket som talade för Stoke under söndagens möte heller.

Mållös första halvlek

Första halvleken på Emirates bjöd dock inte på något vidare skönspel. Arsenal hade det mesta bollinnehavet men varken hemmalaget eller Stoke lyckades skapa några direkta farligheter.

Starten på den andra halvleken påminde om den första och det dröjde till den 70 minuten innan matchen skulle ta fart på riktigt.

Aubumeyang tvåmålsskytt

Matchens första riktigt stora målchans fick anfallaren Pierre Emerick Aubameyang. Anfallaren kom helt fri med Stokes målvakt, Jack Butland, som stod för en fin parad och avvärjde målchansen. Men Aubameyang skulle få snabb revansch. Bara minuten senare fälldes Özil i straffområdet. Domare Craig Pawson tvekade inte och pekade på straffpunkten. Från elva meter gjorde Aubameyang inget misstag och sköt enkelt in 1–0 till Arsenal.

– Jag kände lite press men jag tänkte bara att jag var tvungen att göra mål och fokuserade, säger Aubameyang till Sunday Express.

Lacazette målskytt

I matchens slutminuter utökade Arsenal ledningen efter ytterligare ett mål av Aubameyang, hans femte i London-klubben, samt ytterligare ett straffmål. Den sista straffen slogs i mål av Alexandre Lacazette trots att Aubameyang hade chansen att göra hattrick.

– Alexandre Lacazette var tillbaka och jag hade redan gjort två mål så jag visste att det skulle vara bra för hans självförtroende.

Efter segern ligger Arsenal kvar på en sjätteplats i tabellen. För Stoke ser det betydligt tyngre ut. Laget har nu inte vunnit på åtta matcher och ligger näst sist i tabellen, tre poäng upp till säker mark.