Isaac Kiese Thelin dubbel målhjälte: ”Bättre med åren”

Publicerad 2024-04-07

MALMÖ. MFF värvade en konkurrent till Isaac Kiese Thelin.

Skyttekungens svar?

Sju tävlingsmål under 2024 varav två mot Hammarby i dagens 2–0-seger i hemmapremiären.

– Jag blir bättre med åren och det är många fina år som kommer nu, säger han till Discovery.

Malmö FF

Isaac Kiese Thelin vann den allsvenska målligan i fjol som i princip enda anfallaren i Malmö FF:s trupp.

Till i år valde MFF att köpa in en konkurrent – eller ett alternativ eller konkurrent, om ni så vill – till 31-åringen: norrmannen Erik Botheim.

Vem skulle bli förstavalet i Henrik Rydströms 4–2–3–1? Eller skulle det bli en tydlig rotation på topp?

Nej, Rydström skiftade till ett 4–4–2 i slutet av försäsongen och hittade plats till båda stjärnanfallarna i startelvan i de två första allsvenska matcherna.

Kunde inte bomma 2–0

Hur har Kiese Thelin svarat på ”konkurrensen”?

Jo, sju mål på sina hittills sex tävlingsmatcher under 2024.

Mål sex och sju kom i hemmapremiären i dag när Malmö FF körde över Hammarby, i alla fall spelmässigt.

1–0 gjorde han efter en dryg halvtimme på ett rent friläge efter en kontring, framspelad av Sebastian Nanasi.

2–0 kunde han inte missa att göra en meter från tomt mål vid bortre stolpen i den 48:e minuten, frispelad av Taha Ali.

”Pojkar mot män”

MFF var totalt överlägsna före paus inför ett soldränkt och fullsatt stadion i Malmö. Hammarby fick knappt fick röra bollen: 15–0 i avslut, 4–0 i avslut på mål, 26–5 i tillfällen i offensiva tredjedelen och 9–0 i tillfällen i offensivt straffområde enligt Discovery sa det mesta.

Det var ett litet mirakel för Hammarby att man bara låg under med 1–0 i paus.

Det tidiga 2–0-målet i andra gav MFF definitiv arbetro men det dröjde ändå till den 60:e minuten innan Bajen hade sitt första avslut, alltså inte på mål utan över huvud taget.

Därefter spelade gästerna dock upp sig men MFF fortsatte ändå ha kontroll och matchen slutade 2–0.

– Jag är imponerad över hur våra grabbar fajtas, säger Bajens tränare Kim Hellberg på presskonferensen.

Pontus Jansson var nöjd med det mesta i hemmalaget, inte minst försvaret.

– Det här är den bästa försvarsinsatsen som lag vi har gjort sedan jag kom tillbaka, framför allt första 60 minuterna. Henke (Rydström) summerade det bra i omklädningsrummet: ”Det var porr i försvarsspel”, säger han.

Kiese Thelin hade ett jätteläge i slutet av matchen att göra sitt tredje mål för dagen när han kom helt fri på en ny kontring. Men Oliver Bovin gjorde en stark räddning.

– Solen börjar komma, fullsatt stadion...det är alltid kul att göra mål då, sa Kiese Thelin till Discovery direkt efter matchen.