Blackstenius tvåmålsskytt i Champions League

Svenska anfallsstjärnan med drömmål för Arsenal

Uppdaterad 2022-12-22 | Publicerad 2022-12-21

Arsenal körde över FC Zürich i Champions League.

Stina Blackstenius gjorde två av målen när den engelska storklubben vann med 9–1 och säkrade gruppsegern.

Arsenal FC

Den sista gruppspelsomgången i Champions League avgörs den här veckan. Under onsdagskvällen ställdes Arsenal mot FC Zürich på bortaplan – och den engelska storklubben gick på knock.

Redan efter första halvlek ledde Arsenal med hela 4–0. Stina Blackstenius gjorde ett av målen, precis före halvtidsvilan.

Drömmål

Dessutom fick den svenska anfallsstjärnan anledning att jubla på nytt i den andra halvleken. I den 54:e minuten tog hon emot bollen vid utkanten av straffområdet, vände om och smällde dit 6–0 i närmsta krysset med vänsterfoten.

Ersatt av Hurtig

Några minuter senare blev Blackstenius utbytt, och hon ersattes av Lina Hurtig.

Zürich reducerade sedan, innan Arsenal utökade på nytt till 7–1, 8–1 och 9–1.

Det blev också matchens sista mål, och därmed har Londonklubben säkrat segern i grupp C. I samma grupp blev de regerande mästarna Lyon tvåa.

Senare under kvällen blev Rosengård överkört av Barcelona med 6–0. Fridolina Rolfö gjorde ett av målen inför 28 720 åskådare på Camp Nou. I och med resultatet slutar Rosengård sist i sin grupp, med noll inspelade poäng.

Samtidigt avancerar Barcelona och Bayern München vidare till slutspel.