Rasar mot Barcelona: ”Är brist på respekt”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

FC Barcelona jagar Antoine Griezmann.

Men nu har Atletico Madrid satt ner foten – och rasar mot ligarivalen i ett öppet brev på sin hemsida.

– Vi är trötta på Barcelonas attityd, säger klubbens vd Miguel Ángel Gil Marín.

Att FC Barcelona jagar Atletico Madrids franske anfallsstjärna Antoine Griezmann, 27, är ingen hemlighet.

Redan i vintras kom de första uppgifterna om att en övergång var aktuell till sommaren då januarivärvningen Philippe Coutinho – som köptes loss för 1,6 miljarder kronor – valde nummer 14 för att ”spara” sjuan åt Griezmann.

Och i går bekräftade Barça sitt intresse för fransmannen samt att en ny kontakt tagits.

– Jag sprang in i Griezmann en dag på semestern. Jag har inte pratat med honom i år, men vi träffade hans agent i oktober. Det var ett möte, inget mer. Det finns ingen anledning att spekulera. Vi pratade med hans representant, precis som vi gör med andra representanter, sa presidenten Josep Maria Bartomeu då.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

”Tröttnat på deras attityd”

Men nu reagerar Atletico Madrid.

Med anledning av kommentarerna från Barçahåll har Atletico satt ner foten och rasar mot ligarivalen i ett öppet brev på sin hemsida.

– Vi är trötta på Barcelonas attityd. Att en president, spelare och styrelsemedlemmar pratar så som de har gjort om en spelares, som är under kontrakt, framtid bara dagar före en europeisk cupfinalen är inget annat än total brist på respekt gentemot Atletico Madrid och våra supportrar, säger Atleticos vd Miguel Ángel Gil Marín i brevet.

Vidare uttrycker Atletico sin besvikelse mot att Barça utnyttjat Griezmann-situationen i kampen om ligatiteln under våren.

– Atletico Madrids ståndpunkt är mycket tydlig och har framförts flera tillfällen: Griezmann är inte till salu och vi har inte för avsikt att sälja honom. Vi har sagt till Barcelonas president att hans beteende är olämpligt, speciellt eftersom vi tävlat om en ligatitel hela säsongen och Barça har kontinuerligt pressat en av våra viktigaste spelare. På grund av trycket överväger Atletico Madrid att kräva ersättning från Barcelona för det olämpliga beteendet, säger Miguel Ángel Gil Marín.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.