Uppdaterad 2015-04-13 | Publicerad 2015-04-12

Mästarna Rosengård stod för en mäktig upphämtning i den allsvenska premiären.

I 45 minuter var de i gungning.

I 25 minuter var de makalösa.

I allsvenskans första omgång möttes fjolårets etta och tvåa. Kif Örebro ser på pappret svagare ut i år, särskilt efter landslagsmittfältaren Hanna Folkessons skada, men öppnade matchen mot Rosengård optimistiskt.

I minut 29 tog Sarah Michael emot ett lågt inlägg från Elin Magnusson. Efter lite trassel rullade anfallaren in bollen i öppet mål.

1–0 stod sig till andra halvlek, så troligen klev närkingarna ut efter paus med segervittring. I så fall raserades den kvickt.

I minut 51 kvitterade Anja Mittag. I minut 69 smällde Ramona Bachmann in 1–2, i minut 74 drygade Sara Björk Gunnarsdottir ut till 1–3 innan Bachmann dribblade in 1–4-bollen i minut 76.

"Vi hade motvind"

Fyra mål på 25 minuter var mer än vad Kif Örebro mäktade med att resa sig ifrån. Matchen slutade så, och efteråt menar tvåmålsskytten Bachmann att vädret störde dem i början.

– Det var lite svårt i första halvlek med vinden, vi hade motvind, men sa därinne att vi bara ska gå ut och göra vårt jobb så kommer vi vända det här. Det gjorde vi, säger hon till TV 12.

Bachmann säger att hennes Rosengård har längtat till premiären sedan laget förlorade dubbelmötet mot Wolfsburg i slutet av mars.

– Det har varit skönt att börja säsongen i dag. Det var jättejobbigt att vi åkte ut i Champions league.