Publicerad 2015-09-26

Nytt försvarshaveri: ”Riktigt dåliga i första”

2-2 mot Newcastle efter en ny tafflig försvarsinsats.

Då sågar José Mourinho sina stjärnor.

– I den första halvleken är vi minus ett på en skala mellan ett till tio, säger han.

WENNMAN: Tid för sparken, Mourinho?

När Chelsea vann Premier League i fjol släppte man in 32 mål på 38 matcher – minst av samtliga lag i ligan.

Inledningen av säsongen 2015/16, däremot, har präglats av ett flera tveksamma försvarsinsatser men efter att ha släppt in ett enda mål på tre matcher (alla tävlingar inräknade) tycktes man äntligen ha kommit till bukt med problematiken.

Men icke.

Nytt haveri

I den 42:a minuten borta mot Newcastle kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0 efter att Branislav Ivanovic och Kurt Zoumas kommunikation havererat. Och i den 60:e minuten pressade sig Georginio Wijnaldum förbi Cesc Fabregas och tryckte in 2-0.

– Första halvleken är riktigt dålig. På en skala mellan ett till tio är vi minus ett, säger José Mourinho

Kom tillbaka

Chelsea räddades dock från en ny mardröm.

Inbytte Ramires bombade in reduceringen i den 79:e minuten och i matchens sista skälvande minuter fick brassen Willian se sin frispark leta sig hela vägen in i mål fram till 2-2, vilket blev slutresultatet.

– Det är en poäng. Det är bättre än inget men jag är aldrig glad när vi inte vinner, säger José Mourinho efteråt.

Chelsea har nu åtta poäng efter sju spelade matcher och ligger på 15:e plats i tabellen.