Ersättaren hjälte i Dortmund-debuten

Publicerad 2018-02-02

Pierre-Emerick Aubameyang såldes till Arsenal.

Men Borussia Dortmund verkar ha hittat en duglig ersättare.

Michy Batshuayi gjorde två mål och en assist mot Köln och blev stor hjälte i sin debut.

Efter mängder av spekulationer blev det, under januarifönstrets sista dag, klart att skyttekungen Pierre-Emerick Aubameyang, efter fem år i Borussia Dortmund, lämnar klubben.

Det dröjde därefter inte många timmar innan Dortmund presenterade sin ersättare i Michy Batshuayi, 24, som lånas in från Chelsea i resten av säsongen.

Belgaren fick också en smakstart i sin nya klubb.

Kvitterade två gånger

Han behövde bara 35 minuter på sig för att göra sitt första Dortmund-mål. Jeremy Toljan kom runt fint på vänsterkanten och hittade bak till Batshuayi som distinkt sköt in 1–0 i bortamötet mot Köln.

Innan halvtidsvilan var över hann Batshuayi dessutom slå in en till boll i mål, men Dortmund hann bara jubla i 40 sekunder innan domaren, efter videogranskning, dömde bort målet för offside.

Köln kvitterade en timme in i matchen men bara två minuter senare gjorde Batshuayi, fri mot målvakten, sitt andra mål för kvällen.

Köln hann kvittera igen men Dortmund fick det sista ordet.

I en kontring med fem minuter kvar av matchen så kunde Andre Schürrle, framspelad av Batshuayi, dundra in 3–2, vilket blev slutresultatet.

Alexander Isak satt på bänken för Borussia Dortmund, men blev aldrig inbytt.