Zuper-Zlatan slog till igen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-01-09

Målskytt och framspelare

Zlatans succé i Serie A fortsätter.

Supersvensken slog in sitt nionde mål i ligan när Juventus tog tre nya viktiga poäng hemma mot Livorno (4-2).

Målskytt.

Zlatan drog till strax utanför straffområdet. Det var inget märkvärdigt skott, men tillräckligt lågt och tillräckligt utom räckhåll för den utrusande målvakten.

Målet i 75:e minuten betydde 3–1 och det var Zlatans nionde på 18 matcher i italienska ligan.

Det ger honom det imponerande snittet mål i varannan match.

Det bidrog också till att Juventus håller försprånget ned till Milan i serietoppen.

Nick i ribban

Förutom målet var Zlatan inblandad i Camoranesis 2–0-mål efter en knapp halvtimma. Zlatan vräkte sig fram på ett högerinlägg och nickade hårt i ribbans undersida.

Camoranesi var först på returen.

Kort senare spelade svensken fram Pavel Nedved med en läcker vrickning, men istället för att avsluta i fritt läge, slog tjecken en misslyckad passning.

Livorno satte press på Juventus med två reduceringar (2–1 och 3–2) innan Camoranesi avgjorde på Stadio Delle Alpi i sista minuten. Han slog in straffen till 4–2 sedan Tacchinardi fällts.

Vilken vändning av Inter

Söndagens mest anmärkningsvärda prestation stod Inter för hemma på Giuseppe Meazza. Sampdoria ledde med 2–0 med tre minuter kvar och var på väg mot dagens stora knall och Inter mot sin första förlust för säsongen.

Men Obafemi Martins reducerade i 88:e minuten, Christian Vieri kvitterade i första övertidsminuten och medan domaren var på väg att sätta pipan i minuten dunkade Alvaro Recoba in 3–2.

Paolo Di Canio, i rejält blåsväder efter fascisthälsningar i derbyt mot Roma i torsdags, nöjde sig med en okontroversiell målgest i Florens, när Lazio vann igen.

Di Canio gjorde 1–0 mot Fiorentina och romarna vann till slut med 3–2.

Parma tog tre viktiga poäng efter 1–0 borta i bottenmötet med Siena och Udinese hänger med i kampen om Champions League-platserna. Ligatrean slog Cagliari hemma med 2–0.

Kvällsmatchen Palermo–Milan slutade 0–0.