Jagas av PL-klubb efter stora succén

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Uppgift: Svensken är deras drömvärvning

Victor Nilsson Lindelöf.
Foto: TT
Victor Nilsson Lindelöf.

Stoppad från en flytt i januari.

Nu drar Victor Nilsson Lindelöf återigen intresse från England.

Krisande Newcastle uppges jaga svensken.

Victor Nilsson Lindelöf har varit rubrikernas man de senaste veckorna. Den svenske U21-hjälten, som fyller 22 i sommar, har etablerat sig som en startspelare i Benfica och svarat för imponerande insatser i fler stora matcher.

– Jag är väldigt nöjd över att få vara här och få lära mig så mycket. Det är en grym skola. Jag hade aldrig varit den fotbollsspelaren jag är i dag om jag inte hade fått den utbildningen jag har fått under de här åren. Jag har mycket att tacka Benfica för, sa han till Sportbladet häromveckan.

Fick inte flytta

Redan i slutet av januari – innan Nilsson Lindelöf slagit igenom på allvar – kom uppgifter om flera klubbar hört sig för om den svenske mittbacken (som även kan spela ytterback). Engelska Championshiplaget Middlesbrough hörde sig för, men Benfica vägrade då att släppa sin råtalang.

”Lösning på försvarskrisen”

Nu uppges ännu en engelsk klubb ha ställt in siktet på honom. Ansedda A Bola, som i sin tur hänvisar till brittiska HITC Sport, skriver att Newcastle ser Victor Nilsson Lindelöf som en lösning på försvarskrisen som lett till att laget nu är nära att åka ur Premier League. Man rapporterar samtidigt att en sådan flytt bara skulle vara aktuell om ”The Magpies” håller sig kvar i Premier League.

Newcastle ligger just nu på 19:e plats i ligan.

På fredagen kom beskedet att man kickar Steve McClaren och ersätter honom med före Real Madrid-tränaren Rafa Benitez.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.