Sverige mållöst mot Färöarna

Publicerad 2012-10-12

Sverige hade svårt att få hål på blåbärsnationen Färöarna.

Efter en halvlek stod det 0–0.

”Klarar vi hålla nollan halvleken ut får vi vara nöjda. Det här är ju för fan sämre än Diggiloo”, skriver Sportbladets livebloggare Marcus Leifby.

Marcus Leifby

De är rankade 158 i världen och är en blåbärsnation. Men det svenska landslaget har oerhört svårt att spräcka nollan på Färöarna.

”Pffffffyyyyyyyyy! Paus, Sverige har lyckats hålla 0-0 efter 45 minuters spel mot Färöarna, som har tolv fotbollar på ön men bara två mål. Starkt. Rio, here we come...”, skriver Sportbladets livebloggare Marcus Leifby.

Det svenska landslaget skapade målchanser och kom även till flera avslut från distans. Mathias Ranégie hade flera nickar mot mål och Zlatan Ibrahimovic sköt från distans, men Färöarnas målvakt Gunnar Nielsen stod emot.

”FÄRÖARNA LIGGER PÅ!”

Det var inte bara Sverige som skapade målchanser, utan hemmanationen skakade om det blågula försvaret vid flera tillfällen.

”Fem minuter kvar av första halvlek och, hör och häpna, FÄRÖARNA LIGGER PÅ! De pressar tillbaka oss, vi får slå ifrån oss. Klarar vi hålla nollan halvleken ut får vi vara nöjda. Det här är ju för fan sämre än Diggiloo”, skriver Leifby.

”Det här är inte fotboll, det här är ungefär som en gympalektion, där ingen gör som läraren säger att de ska göra. Bedrövligt så här långt. Frispark Sverige ute till vänster nu. Seb ska dra till och göra det med lite skruv så att någon där i mitten kan möta den perfekt.”

”Vi skapar chanser”

Kim Källström till TV4 i halvtid:

– Vi skapar chanser, bland annat har Zlatan ett bra skott. De spelar lågt och det är svårt att kontrollera bollen för oss. Det är en okej halvlek för oss, det är svåra förutsättningar här, säger han.

Sverige vann matchen med 2-1.