Publicerad 2013-03-09

Taggat Schalke vässade formen inför Champions League

Draxler fick jubla i mötet med Götzes Dortmund.

Historien upprepade sig för Borussia Dortmund i det heta Ruhrderbyt mot Schalke.

Än en gång förlorade de med 1-2 och FC Schalke 04 var laget med mest inställning – och nu tar de kungsblå sikte på Champions League.

– Det är viktigt för oss att få tanka självförtroende inför matchen mot Galatasaray, säger Julian Draxler.

Stämningen var som vanligt elektrisk. Inne på Veltins Arena i Gelsenkirchen ekade hejaramsorna och nidvisorna. Hemmalaget Schalke 04 tog emot de bittra rivalerna från Dortmund.

När lagen mötte i höstas förlorade ett skadedrabbat Borussia Dortmund med 1-2. En svidande förlust som de ville ge igen för i dag. Men ett taggat Schalke, med ynglingen Julian Draxler, ville mer och vann än en gång mot de regerande mästarna.

De båda Ruhrklubbarna förfogar över offensiva spelare som håller hög klass. Kampen mellan Dortmunds Mario Götze, 20, och Schalkes Julian Draxler, 19, skulle bli en nyckelfajt. Ynglingarna är tyska landslagsspelare och leder sina lag till framgång vecka efter vecka, men i dag var Draxler hetare än Götze.

Efter bara tolv minuter gjorde hemmalaget mål och arenan exploderade – högerbacken Atsuto Uchida serverade Julian Draxler som tryckte in bollen i mål.

”Vi har utvecklats”

Borussia Dortmund försökte svara på Schalkes mål, men hemmalagets inställning var bättre i den här matchen. Efter 35 minuter var det än en gång Atsuto Uchida som låg bakom ett mål, den här gången fick Klaas-Jan Huntelaar stå skrämmande fri inne i straffområdet och nicka in 2-0. Dortmund var under isen.

Och det var framför allt Julian Draxlers briljans, jämfört med Mario Götzes blekhet, som gjorde Schalke till det klart bättre laget.

– Vi har utvecklats de senaste veckorna, vi har hittat formen. Första halvlek var väldigt bra för oss, säger matchhjälten Draxler till Eurosport 2.

I andra halvlek bjöd bortalaget upp till kamp i en intensiv match, men 45 minuters fotboll räcker inte för att vinna ett Ruhrderby. Robert Lewandowski kunde dock reducera för gästerna men Schalke spelade hem en välförtjänt seger.

Galatasaray på tisdag

Tränare Jens Keller och Schalke 04 tycks nu ha hittat formen inför den viktiga åttondelsfinalen mot Galatasaray på tisdag. Det första mötet slutade 1-1 och med en rejäl portion derby-självförtroende ser läget bra ut.

– Det här är viktigt för oss. Inte bara derbyvinsten utan även de tre poängen, säger Julian Draxler efter matchen.

Borussia Dortmund ligger fortfarande på andraplats i Bundesliga, Schalke klättrade till fjärdeplats.