AIK vann ångestmötet – lyfter i tabellen

Då körde AIK över Varberg, vann med 3–0 och lyfter till säker mark.

– Det var bra och viktiga poäng, säger Alexander Milosevic.

AIK Fotboll

Allsvenskan närmar sig sluttampen och goda råd börjar bli dyra i den allsvenska bottenstriden. Det lär AIK och Varberg ha varit väl medvetna om inför måndagens ångestmöte.

Jumbon Varberg hade ett skott i stolpen bara efter några minuter men ju längre matchen gick desto mer stod det klart att det var AIK:s match.

Efter 25 minuter kom första målet när Ioannis Pittas satte bollen i nät efter ett förarbete signerat mittbackarna Sotirios Papagiannopoulos och Alexander Milosevic. Papagiannopoulos tråcklade sig fram och lirade Milosevic som i sin tur assisterade Pittas till målet.

– Det tog tre sekunder innan han (Papagiannopoulos) passade så den kom lite sent, haha. Men skönt att kunna bidra och kul att vara inblandad i mål framåt, säger Milosevic.

Talangen inbytt

Tvåan kom några minuter senare när Hampus Zackrisson nickade Erick Otienos inlägg rakt på Rui Modesto varpå AIK-yttern enkelt kunde hitta rätt.

En kvart in i andra halvlek kom trean när Pittas fixade en straff som han själv satte säkert i ena hörnet.

AIK vann matchen med 3–0 och i 81:a minuten passade man på att byta in 16-årige Jonah Kusi-Asare.

En som däremot fick avsluta matchen på sidlinjen var Alexander Milosevic som byttes ut på grund av en ”underkroppsskada”.

– Jag har haft lite problem under veckan. Det var i mitten av första halvlek som jag kände av det. Vi får se, jag tar det dag för dag, säger han.

Superettan nära

Segern gör att AIK lyfter från nästjumboplatsen till trettonde plats i tabellen, två poäng före Sirius och Degerfors.

Förlusten gör att Varberg nu är nio poäng bakom de två närmaste lagen, Degerfors och Sirius. Med endast nio omgångar kvar att spela krävs det med andra ord en rejäl poängmässig uppryckning ifall det inte ska bli superettan nästa säsong.

– Så länge det finns en chans så kommer vi försöka ta den. Vinner man en match kan man komma in i ett flow, säger Varbergs Joakim Lindner.