Publicerad 2017-01-06

Messis Barcelona föll.

Athletic Bilbao ska inte vara någon match för Barcelona.

Speciellt inte med två spelare färre på planen.

Men hemmalaget slog giganterna med 2–1 efter en dramatisk match – och Barça lyckades inte vinna första matchen i år heller.

Det är tredje året i rad som Barcelona inte klarar av att vinna första omgången i Copa Del Rey.

2015 blev det 0–1 mot Real Sociedad, 2016 0–0 mot Espanyol och nu förlust med 1–2 mot Athletic Bilbao.

I kvällens match var det minst sagt dramatiskt.

Den andra halvleken innehöll två utvisningar, en straffsituation som fick Barcelona att rasa och en fantastisk frispark av Leo Messi.

Utvisningarna

Athletic Bilbao tvingades först att spela med en man mindre från 73:e minuten. Raul Garcia drog på sig sitt andra gula kort efter en tackling på Barcelonas Neymar. Efter det slet hemmalaget på och försvarade sig i ett redan tufft läge.

Men i 83:e minuten var det dags igen.

Iturraspe satte in en tackling på, återigen, Neymar och fick sitt andra gula kort.

Slutminuterna

Efter det blev det långa minuter för Bilbao.

Barcelona pressade på hårdare och hårdare för varje minut och tills slut var nästan båda lagens alla spelare i hemmalagets straffområde.

Messi hade ett skott med bara minuter kvar som tre Bilbao-försvarare slängde sig framför för att täcka och Barcelonas frustration växte och växte.