Jude Bellingham presenterade sig med mål

Publicerad 2023-08-12

Ligadebut för Real Madrid.

Då gjorde miljardvärvningen Jude Bellingham, 20, mål – när ”marängerna” bortaslog Athletic Club.

Real Madrid fick till sin ”Galáctico”-värvning under sommarfönstret.

Jude Bellingham plockades in från Borussia Dortmund för över en miljard kronor.

En investering som börjar ge avkastning.

Jude Bellingham.

Målskytt direkt

Gästerna från huvudstaden fick en drömstart borta i Bilbao.

Rodrygo gjorde 1–0 i den 28:e minuten och mindre än tio minuter senare presenterade sig Bellingham för La Liga-publiken.

En hörna landade hos 20-åringen, som drog till på ett. Avslutet studsade i marken och ställde Unai Simon i hemmamålet.

2–0-målet blev matchens sista. Athletic Club pressade för en reducering men Real Madrid lyckades hålla undan.

– Han var väldigt bra. Han har egenskaperna, han är motiverad över att vara här. Det är en fantastisk spelare och ett väldigt viktigt nyförvärv, säger Carlo Ancelotti enligt Marca.

Eder Militão fick hjälpas av planen.

Stjärnan skadad

Allt var dock inte frid och fröjd för huvudstadslaget.

I den 50:e minuten lämnade mittbacken Eder Militão planen med en befarad knäskada – efter att ha halkat och fastnat i gräset. Enligt spanska Marca ska brasilianaren undersökas under de kommande timmarna.

I nästa omgång ställs Real Madrid mot Almeria på bortaplan. För Athletic Club väntar ett bortamöte med Osasuna.