Galet avgörande i London

Uppdaterad 2023-04-17 | Publicerad 2023-04-15

Tottenham trodde att de hade löst en poäng hemma mot Bournemouth.

Då slog Dango Outtara till – och satte 3–2 för gästerna på stopptid.

Tottenham Hotspur skulle vid vinst hemma mot Bournemouth ta sig förbi Manchester United och ta över den sista Champions League-platsen.

Och det var Londonlaget som började bäst. 1–0 kom efter en kvart genom Son Heung-Min som satte sitt åttonde ligamål efter förarbete från Ivan Perišić.

Men i den 38:e minuten bet Bournemouth ifrån och kvitterade när hemmabacken Sergio Reguilón slarvade i ett farligt läge på egen planhalva.

Bollen till uruguayanen Matías Viña som avslutade läckert med en chipp över Hugo Lloris till 1–1.

Inbytt – och utbytt

Gästerna från sydkusten skulle i den andra halvleken fullborda vändningen när de kom flygande i en omställning.

Marcus Tavernier utmanade Spurs-försvararen Davinson Sánchez som råkade stöta till bollen – rakt i gapet på Dominic Solanke som säkert satte 2–1 intill den bortre stolpen.

Sánchez – inbytt i den första halvlek istället för skadade Clement Lenglet – blev sedan själv utbytt av tränare Cristian Stellini.

Drama på stopptid

Tottenham skulle få in en kvittering. Villarreallånet Arnaut Danjuma drog till med ett skott och satte sitt första mål i Spurströjan två minuter från ordinarie tid.

Hemmalaget forcerade för ett segermål – men då var olyckan framme igen.

Bournemouth kontrade och Dango Outtara satte 3–2 till gästerna på stopptid.

Det blev också segermålet för Bournemouth som tar sig upp till en fjortonde plats i Premier League-tabellen.

Tottenham är fortsatt femma, tre poäng bakom Manchester United som spelat två matcher färre.