Newcastle vann toppmötet mot Manchester United

Publicerad 2023-04-02

Manchester United har stora problem med målskyttet.

I toppmötet borta mot Newcastle gick man mållösa för tredje ligamatchen i rad.

Joe Willock och Callum Wilson blev hjältar när Newcastle vann med 2–0.

Det började med 7–0-smällen mot Liverpool, följdes upp med 0–0 mot jumbon Southampton och i dag gick Manchester United mållösa för tredje ligamatchen i rad när man förlorade med 2–0 borta mot Newcastle.

Efter en jämn och intensiv men mållös första halvlek där Alexander Isak hade den bästa chansen när han nickade rakt på David De Gea efter en kvart så fick Newcastle i stället utdelning efter 65 minuters spel.

Allan Saint-Maximin som stod för en fin insats krönte det med att nicka fram bollen till Joe Willock som från nära håll satte ledningsmålet.

Newcastle stängde sedan matchen med några minuter kvar när Callum Wilson nickade in 2–0 på en frispark efter dålig markering från inhoppande Victor Nilsson Lindelöf.

– Ingen gillar att sitta på bänken och det enda man kan göra är att ta chansen när man får den. När man blir inbytt så är det bästa sättet att svara med att göra mål, säger Wilson till Sky Sports.

Segern var Newcastle tredje raka och man kliver nu om Manchester United i tabellen upp till en tredjeplats på bättre målskillnad i kampen om en Champions League-plats.

– Det är fortfarande en lång väg kvar men vi är ett steg närmare och vi vill bygga vidare på det här. Det handlar om att vinna, kryss kommer inte att räcka, säger Wilson.