Zlatans råd till Kane: ”Lämna Tottenham”

”Att spela i en storklubb är något annat...”

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Harry Kane är en ikon i Tottenham.

Men Zlatan Ibrahimovic tror att han kan uppnå större status om han byter klubb.

– Han behöver flytta. Folk kommer att minns honom för titlarna han vinner, säger ”Ibra”.

Harry Kane har mängder av individuella utmärkelser. Bland annat har han vunnit Premier Leagues skytteliga två år i rad. Men vad gäller liga- och cuptitlar ligger han i lä. I alla fall jämfört med Zlatan Ibrahimovic, som tagit totalt 33 titlar med 7 olika klubbar.

”Är en normal klubb”

I en intervju med bettingföretaget Bethard – som ”Ibra” är delägare i – uppmanar svensken den engelske stjärnanfallaren att byta klubb.

– När jag var i England så såg jag Harry Kane spela och jag tycker att han är en bra anfallare. Han är fortfarande under utveckling, men han gör bra saker. Men … som jag alltid säger: att spela i en storklubb och prestera är något annat än att spela i Tottenham som, med all respekt, är en ”normal klubb”, säger Ibrahimovic.

Han tror att Kane skulle kunna uppnå större status runtom i världen om han byter klubbadress.

– Jag tror att han kan klara det. Men han behöver flytta. Folk kommer att minnas honom för titlarna han vinner, säger ”Ibra”.

Hyllar Pochettino

Kane har hittills inte vunnit någon titel i ”Spurs”.

– Jag tycker att Tottenham har ett grymt bra lag, men de är inte på en nivå där de kan vinna allt, även om de har en fantastisk tränare i Mauricio Pochettino, säger Zlatan Ibrahimovic.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.