Historisk utvisning och förlust

Atleticomålet på hörna som dömdes bort.

Tränarna i bråk, ett bortdömt Fernando Torres-mål och förlust i Leverkusen.

Dessutom två av nyckelspelarna avstängda till returen.

I fjol var Atlético Madrid i Champions League-final – i år är man i brygga redan i åttondelen.

Fernando Torres gjorde över 200 framträdanden i Atletico-tröjan i sin ungdom, inte ett enda av dem var i Champions League.

Åttondelsfinalen borta mot Bayer Leverkusen blev därför hans CL-debut i klubben – det höll på att sluta i succé.

Torres byttes in efter en timmes spel och kvitterade till 1–1 på hörna. Hemmakeepern Bernd Leno – som i övrigt storspelade – sjabblade med bollen och 30-åringen satte fram skallen. Men målet godkändes inte.

Bollen bedömdes ha varit utanför linjen. Bortaspelarna protesterade, men Viasat-experten Magnus Pehrsson gav den tjeckiske domaren Pavel Kralovec rätt.

– Det kändes som att den var utanför faktiskt. Utifrån det första jag såg är min känsla att det var ett riktigt domslut, säger Pehrsson.

"Det bara smäller"

Något mål blev det aldrig för spanjorerna. Istället var det Leverkusen som gjorde matchens enda och det på en riktig kanon.

Knappa kvarten in i andra halvlek tog sig Karim Bellarabi vackert förbi Atlético-försvaret och serverade Hakan Calhanoglu. Han bombade upp bollen i nättaket.

– Han (Bellarabi) gör det superbt när han skottfintar och klackar fram bollen. Sedan bara smäller Calhanoglu in den, säger Magnus Pehrsson.

En historisk utvisning

Matchen var annars tuff och stundtals ful.

I första halvlek rök Diego Simeone och hans assisterande German Burgos ihop med Leverkusen-tränaren Roger Schmidt och totalt delades tio gula kort ut.

Två av dem fick Atléticos mittfältsmotor Tiago och han missar därmed returen efter att ha blivit klubbens första utvisade spelare någonsin på 42 Champions League-matcher. Det gör också Diego Godin, som är avstängd.

Bayer Leverkusen har de senaste gångerna åkt ur Champions League-slutspelet efter storförluster. Nu har tyskarna 1–0 och fördel inför returen i Madrid.

– Så som matchen såg ut måste vi vara glada över att vi bara förlorade med 1–0. Det kunde ha varit värre, säger Diego Simeone.